Heikki Tamminen - PerusS Itsenäisiä ajatuksia isänmaan menosta

Otetaan vain yksi taakka

  • Otetaan vain yksi taakka

Mitä viime yönä Eurooppa-neuvostossa oikein päätettiin? Päätettiin jakaa yhteensä 60 000 pakolaista tai laitonta siirtolaista EU-maiden kesken pois lukien Unkari ja Bulgaria.

Maakohtaisista määristä ei päätetty vaan sovittiin, että se perustuu vapaaehtoisuuteen. Tämä on myös Suomen uuden hallitusohjelman mukainen linjaus. Kyseessä on siis käsitykseni mukaan juridisesti vain herrasmiessopimus.

Paperittomien eli laittomasti Eurooppaan tulleiden kohdalla ollaan edelleen, ainakin uutisoinnin mukaan, tiukkoja. Se on oikein. Ennen asianmukaista selvitystä ei ole asiaa mihinkään. Toivottavasti tämä pitää.

Sisäministeri Orpo kommentoi Ylellä, että ”Suomelle lankeavaa taakkaa on vaikea arvioida”. Orpo on oikeassa siinä, että kyseessä on taakka. Uutisia ja tiedotteita lukiessani jäi kuitenkin vahva käsitys, että hän on väärässä siinä, ettei taakan määrä voi arvioida.

Kuten edellä totesin, neuvosto yksimielisesti päätti, että maakohtainen taakka perustuu vapaaehtoisuuteen. Suomi ei ole poikkeus. Ehdotan kiintiöksi, koska herrasmiessopimusta voitaneen kuitenkin kunnioittaa, yhtä pakolaista.

Tilanne on, kuten lukija huomaa, todella sekava. Pandoran lippaan aukaiseminen tökkii, mutta näyttää huolestuttavasti siltä, että se avataan.

Turvapaikanhakijoiden määrä on räjähtämässä käsiin. Tämän vuoden ennuste on tällä hetkellä 8000 henkeä. Oma ennusteeni on, että se kasvaa vielä. Viime vuonna heitä oli 3651 (Maahanmuuttovirasto).

Valitettavasti hallitusneuvotteluissa ei löytynyt konsensusta pakolaiskiintiön laskemiseen ja demokratiassa on tehtävä kompromisseja. Nyt onkin tehtävä töitä sen eteen, ettei Suomi ole houkutteleva kohde hakea turvapaikkaa. Muuten tämä tie on Ruotsin tie – katastrofi.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Cenita Sajaniemi

Mistä suomalainen saisi turvapaikan?

Lauri Wirén

"Turvapaikkaa" tarvitsevat työhaluttomat ja -kyvyttömät. Muut voivat lähteä vaikka siirtolaisiksi ja kuuluvat laillisen maahanmuuton piiriin. Ruotsiin ei kannata lähteä, koska siellä on käynnissä etninen itsemurha. Tein Kanadan maahanmuuttotestin ja pisteet riittäisivät työperäiseen maahanmuuttoon.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

"Nyt onkin tehtävä töitä sen eteen, ettei Suomi ole houkutteleva kohde hakea turvapaikkaa"

Jopas on retorinen älynväläys. Mitäs jos tekisitte siellä Salossa töitä sen eteen, että upeiden liikenneyhteyksien keskellä keijuva loistava ja kaunis teollisuuskaupunki saadaan taas houkuttelevaksi ihan kenelle tahansa tekijöille, yrittäjille, innovaattoreille ja vaikuttajille.

Käyttäjän heikkitamminen kuva
Heikki Tamminen

Odotin jo, milloin joku tarttuu tuohon. Sitä ei tietysti tehtäisi kurjistamalla Suomea ja suomalaisia, vaan leikkaamalla avokätisesti ei-kansalaisten tukia ja palveluita. Se antaa oikean viestin siitä, että jos Suomeen tulee, täällä eletään työllä.

En tiedä mistä otit yhteyden Saloon, mutta jään miettimään.

Lauri Wirén

Laitetaan tähän maahan sellainen do-or-die mentaliteetti joka asiaan. Yhdysvalloissahan näin on monessa osavaltiossa. Siihen tarvitaan sosiaalietuuksien roimaa supistamista ja kaikenlaisen julkisilla varoilla tapahtuvan hyysäyksen lopettamista. Tällainen yhteiskunta voi pitää avoimia rajoja, koska silloin maahanmuutto ei aiheuta kustannuksia.

Lauri Wirén

Turvapaikanhakija = tekijä, yrittäjä, innovaattori ja vaikuttaja.

Huutonaurua!

Toimituksen poiminnat