Heikki Tamminen - PerusS Itsenäisiä ajatuksia isänmaan menosta

Jussi Halla-ahon ehdokkuudesta

Jussi Halla-aho ilmoitti tänään, ettei hän lähde ehdolle eduskuntavaaleihin. Perustelut olivat tiiviit. Asia tulee edellä, ja vaaleissa käyminen, mutta paikan ottamatta jättäminen, olisi petosta. Jussi antoi omassa piirissä, Helsingissä, tukensa Nuutti Hyttiselle. Tämä miellytti myös omaa korvaani.

Koska toimin Jussin avustajana kotimaassa, minulta on jo paljon ennen tiedotustilaisuutta tivattu, tuleeko Jussi vaaleihin. Olen voinut vakuuttaa, etten tiedä. En tiennyt enkä halunnut kysyä. Tietäisin asian kyllä itsekin aikanaan. Olen silti vastannut, että jos minun olisi lyötävä vetoa asiasta, olisin veikannut, että ei tule. Harmi, ettei Veikkaus harrasta tällaista vedonlyöntitoimintaa.

Kuten Jussi tiedotustilaisuudessa toi ilmi, hän saa tehdä omalla linjallaan työtä europarlamentissa kenenkään siihen puuttumatta. Tämä ei tarkoita sitä, että hänen työtään olisi varsinaisesti estetty eduskunnassakaan, mutta vaikutusmahdollisuudet olivat ymmärtääkseni pienemmät. Europarlamentti, haluttiin tai ei, päättää tulevaisuudessa mm. siitä, jaammeko pakolaistulvan aiheuttaman taakan ympäri Eurooppaa. Perussuomalaiset haluavat, että näin ei käy. Jussi on valiokunnassa, jossa näitä asioita käsitellään. Näkemykseni mukaan häntä kohdellaan jopa ihmisen kaltaisena ulkomailla. Samaa ei voi sanoa suomalaisesta lehdistöstä tai tiettyjen puolueiden kannattajista.

Ymmärrän siis Jussin päätöksen oikein hyvin. Jos hän kokee aidosti pystyvänsä vaikuttamaan hänelle ja äänestäjilleen tärkeisiin asioihin, saa ne paikat joita tarvitsee sen tekemiseen, ja häntä kohdellaan hyvin, niin miksi Jussi tulisi eduskuntavaaleihin? Kuten totesin, asiat menevät edellä. Maahanmuuttoasiat eivät ole läheskään vain kansallisia asioita.

On totta, että Jussi keräisi Helsingissä valtavan äänisaaliin. On sanottu, että ilman Jussia Perussuomalaiset menettävät paikkoja.

Uuden vastaavia asioita omanaan pitävän ehdokkaan nostaminen ei ole helppoa, mutta sellaisia löytyy ja yhden sellaisen Jussi jo mainitsikin. Jussin sanoin asia on henkilöitynyt häneen, mutta pitää nostaa myös uusia, vähemmälle palstatilalle jääneitä mukaan keskiöön. Tämä on totta ja se on sellaisen poliitikon puhetta, joka ajattelee asiaa ennen yksilöä.

Tiedän, ettei Jussi pidä imartelusta ja ehkä otan pienen riskin tätä kirjoittaessani, mutta kirjoitin silti. Jussi, tarjoan lounaan tästä hyvästä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (76 kommenttia)

Käyttäjän janimakela kuva
Jani Mäkelä

Taktisesti ottaen Helsingin ehdokaslista on tarpeeksi vahva jo Terhon ehdolle lähdön myötä ja strategisesti katsoen olisi ollut huono ajatus vaihtaa koko europarlamenttiryhmä kerralla. Siksi arvostan päätöstä suuresti. Se palvelee puolueen etua parhaalla tavalla joka tilanteessa oli mahdollinen.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Tätä varten ei kuitenkaan olisi tarvinnut järjestää Cheek-henkistä pressiä. Molempien meppien palaaminen pelastamaan katastrofaalista kannatuksenlaskua olisi ollut noloa ja kielinyt hankalasta ehdokaspulasta. Olin kohtalaisen varma, ettei H-a halua menettää kasvojaan ja jää mieluiten hoitamaan sitä tehtävää johon hänet on haluttu. Toivottavasti tästä ei tule mitään poliittista tapaa, että uudet mepit käyvät aina erikseen ilmoittamassa, etteivät aiokaan vaalishoppailla.

Käyttäjän janimakela kuva
Jani Mäkelä

Tietyn rajan yli menevä katkeruus muuttuu jo säälittäväksi. Se raja on tässä kirjoituksessa ylitetty runsain mitoin. Voihan kamala jos joku pitää tiedotustilaisuuden ja media seuraa sitä. Kannattaa varmaan mennä esittämään valituksensa medialle :)

Kuten jo tuossa itse totesin, Helsingin listan kannatusbuusti on linjassaan Terhon paluun myötä. Sen suhteen enää ei olisi ollut suurta lisäarvoa saatavilla toisella tähtiehdokkaalla. Terho leikkaa suoraan ja lyhentämättömänä pois etenkin kokoomukselta.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Oletkos sinä se sama Jani Mäkelä joka hetki sitten marisi, ettei media anna huomiota perussuomalaisille?

http://yle.fi/uutiset/jani_makela_media_pilasi_per...

Käyttäjän janimakela kuva
Jani Mäkelä Vastaus kommenttiin #4

Sama mies, mutta otsikko ei ollut itse laatimani vaan median kokoon keittämä. Noin en missään kohtaa sanonut.

Itse asiassa päinvastoin - en niinkään kritisoinut mediaa, vaan enemmän otin omien piikkiin, etteivät ole tuoneet tarpeeksi tehokkaasti asioita esiin. Ja samaan aikaan on ollut törppöilyjä sekä tappeluja esillä kautta maan ihan turhaan.

Samma på Lappeenrannan Uutiset, vähemmän leikattuna; http://www.lappeenrannanuutiset.fi/artikkeli/25776...

Sen mitä tosiasiassa sanoin, olisi aivan yhtä hyvin voinut otsikoida esim. "Jani Mäkelä - suomalainen työ perussuomalaisten ykkösasiaksi" tai "Jani Mäkelä - perussuomalaisten ääni saatava kuulumaan asiakysymyksissä".

Jostain hyvästä syystä kuitenkin katsoivat tarpeelliseksi otsikoida em. tavalla. Mikähän mahtoi olla... Mutta mediassa ollaan herkkähipiäisiä kritiikille ja siksi varmaankin tuollainen veto.

Odotan jo mielenkiinnolla vaaligallerian nauhoitusta, miten meinaavat grillata 4 minuutin aikana studiolla ;)

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #6

Ylen linkistä (#4):

"Minkä takia esimerkiksi Keskustan rivikansanedustajat saavat julkisuuteen kannanottoja ihan tavallisista asioista, Mäkelä kyselee."

Ehkä on jäänyt huomaamatta että julkisuutta saaneet keskustan rivikansanedustajat ovat olleet entisiä ministereitä tai pitkäaikaisia kansanedustajia, ja sitä etuahan ei ole ollut PS:n kansanedustajilla, joista valtaosa on eduskunnassa ensimmäistä kauttaan. Tunnettavuuskin kun madaltaa uutiskynnystä.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #6

Jani Mäkelä, miten on PS:n kriitikin sietokyvyn laita? Millaisista asioista Perussuomalaisia saa kritisoida ilman että on "katkera". Onko mitään asiaa mistä saa ääneen puhua ilman että joku ottaa nokkiinsa?

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus Vastaus kommenttiin #23

Petralta olisin mielelläni kysynyt, että onko mitään sellaista asiaa minkä joku perussuomalainen, tahi Halla-aho erityisesti voisi tehdä niin, että näkisit sen hyvänä asiana, tahi et kritisoisi ko. tekoa?
Jos Halla-aho olisi lähtenyt ehdokkaaksi eduskuntavaaleihin, niin olisit kritisoinut taatusti sitä..nyt kun ei lähtenyt, kritisoit taas.
Onko sinulla miten helppoa olla itsesi kanssa ja ymmärrätkö itse ollenkaan miltä tuollainen ulkopuolisesta (pois lukien Sini&Härköset)näyttää?
Kuten Jani tuolla totesi, niin jonkun asteisesta katkeruudesta täytynee olla kyse, ei tuollaista ihan järkiperustein voi selittää.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #36

On paljonkin asioita: Arja Juvosen selkäranka, Pirkko-Ruohonen lernerin jämäkkyys, se, että Timo Soini ei koskaan lähde selittelemään tai puolustelemaan kohtuuttomasti eduskuntaryhmänsä tai nuorisojaostonsa jäsenten töppäilyjä vaan päin vastoin sanoo niistä suoria mielipiteitä, Halla-ahon päätös, toisin kuin luulet, oli ainoa oikea ja hyvä ja niin edelleen. Ylipäänsä jytky tuuletti mukavasti polittisia pölykomeroita.

Mutta mikä tahansa kritiikki aiheuttaa aina hirveän kärvistelyn ja henkilöönmenemisen. On jopa vaikea uskoa, että tämä poppoo olisi jotenkin erityisen huolestunut sananvapaudesta. Kunhan arvostelu ei nyt missään tapauksessa osu kenenkään perussuomalaisn tekemään politiikkaan, asioista pitää kirjoittaa mediassa ja somessa ainoastaan ylistyksiä.

Ja sitten: mitkä ovat ne asiat, joista saa ja ei saa arvostella PS politiikkaa?

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #36

Kysyit Nyqvistiltä, mutta minä vastaan: Jos Halla-aho pyytää anteeksi viimeistä islam-natsi-blogiaan niin lupaan olla arvostelematta sitä, että anteeksipyyntö tulee liian myöhään.

Käyttäjän SariKarlstrm kuva
Sari Karlström Vastaus kommenttiin #4

Oletkos sinä se Petra joka marisee vaikkei huomiota sillä saisikaan ja tietysti aina, niin sinulle rakkaasta puolueestamme Perussuomalaisista =)

Emme saa sitä huomiota joka meille kuuluisi ja siksi meillä onkin oma kanava "tuumaustunti", jota voi halutessaan käydä katsomassa ja jos asioiden todellinen laita kiinnostaa - Ei tarvitse vastata, tiedän ettei sinua kiinnosta.

Jussi on sen verran tunnettu, arvostettu ja mediaakin kiinnostava, että jätän aiemman kommenttisi omaan varjoonsa ;)

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen

Kaipa sen tiedotustilaisuus oli sikäli aiheellinen, että parlamentaarikko sai median rauhoitettua hänen omiin ratkaisuihinsa kohdistuvalta arvuuttelulta.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Media kuitenkin arvuuttelee, jos viikkoja etukäteen ilmoitetaan pressitilaisuudesta.

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen Vastaus kommenttiin #33

Eikö se tässä tapauksessa ilmoittanut loppiaisen tienoilla? Ei nyt siis ihan viikkoja ennen varsinaista tapahtumaa.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #50

Loppiaisen tienoilla kaiketi ilmoitettiin vain tiedotustilaisuuden ajankohta, mutta Halla-aho kysymykseen ehdokkuudestaan jo lokakuussa:

– En voi valitettavasti vastata tuohon kysymykseen. Tiedotan varmasti, kun asia on selvä, hän sanoo.

http://www.ksml.fi/uutiset/kotimaa/perussuomalaist...

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Halla-ahohan ilmoitti myös tiedotustilaisuudessaa, että kaikki eivät tule hänen päätöksestään pitämään. Keitähän he sitten ovat?
http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/halla-...

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Tarkoittikohan puoluejohtoakin, Halla-aho kun sai europarlamenttivaaleissa 2. eniten ääniä ja Sampo Terhon äänimäärä oli valittujen meppien häntäpäässä.

Käyttäjän janimakela kuva
Jani Mäkelä

Nyt persuvihaajien kannattaisi suuremman hihittelyn välttääkseen hioa kuvio kuntoon ja linjat suoraksi.

Tehdä päätös, kumpi ottaa vähemmän pattiin - se, että JHa jatkaa meppinä Brysselissä vaiko että palaa Suomeen eduskuntaan?

Jomman kumman kun tekee oman mielensä mukaan. Ihan riippumatta paljonko se vastustajia harmittaa.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #14

? Halla-ahon päätöshän oli ennalta arvattavissa, hän kun halusi Brysseliin jo 2009 vaaleissa, mutta Soini ei silloin suostunut ehdokkuuteensa.

PS. "persuvihaajien", "persujen pelko" ym. samankaltaisten ilmaisujen käyttö kannattaisi jättää vain puolueen omille sivuille, propagandaksi omille kannattajille; sitähän se mitä ilmeisimmin on.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #14

Jani, eihän tässä mistään hihittelystä ole kysymys. Jussi Halla-aho toi itse selkeästi esiin sen, että hänen päätöksensä asiasta ei kaikkia tyydytä. Minähän vain kysyin, ketä hän mahtoi tarkoittaa?

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #18

No eihän se päätös ole kaikkia tyydyttänyt, tästäkin keskustelusta se käy ilmi.
Täällä on jopa sellaisia kommentteja että tekisipä miten vaan niin aina menee väärin.

Niko Sillanpää

Päätös vaikuttaa loogiselta, vaikka lienee perhe-elämän kannalta aika hankala, ellei perhe muuta Belgiaan. Mutta miksi tämä julkisuusdraama, tai siis pikemminkin miksi toimittajat lähtivät tähän mukaan? Itse sisältöhän ei ole kovin merkittävä.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Kyllähän sitä uutisköyhänä aikana suomalaisen mepin tiedotustilaisuuteen mennään. Toimittajat odottivat Halla-ahon ilmoitusta juuri tästä asiasta suuntaan tai toiseen?

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Väyrynen teki aikoinaan niin, että kutsui koolle tiedotustilaisuuden ennen eurovaaleja ja esitteli sitten yllättäen Riikka Mantereen, nykyisin Pakarisen, uutena euroehdokkaana kun toimittajat odottivat Väyrysen asettuvan ehdolle. Tuntematon ehdokas sai huomiota ja tuli valituksi. Erittäin onnistunut temppu.

Minna Eerolainen

Niin, miksi onkaan uutinen että ihminen jatkaa työssä johon hänet on valittu?

Miksi Halla-aho piti tämän tiedotustilaisuuden, pitävätkö nyt kaikki mepit samanlaisen, toivottavasti jollakin on sitten jotain asiaakin. En ollut aamupäivällä netin ääressä mutta näinköhän oikein kun jossain otsikoitiin Halla-ahon pitävän tiedotustilaisuuden maahanmuuttopolitiikasta, tai jotain tämän tapaista? Tuossa on jo gonzojournalismin tai sanottaisiinko camphuumorin aiheet kasassa.

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen

Toimittajia tietysti kiinnostaa poliitikko, jonka julkisuusarvo on korkea ja joka herättää ristiriitaisia mielipiteitä.

Poliitikon itsensä kannalta tiedotustilaisuus taas oli arvatenkin tarpeellinen, koska sen jälkeen media voi lopettaa arvuuttelun, hän saa itselleen työrauhan ja puolue saa vaalirauhan.

Minna Eerolainen

Ai jaa. Koskas ne eurovaalit olikaan, viime vuonna? Minä ainakin olisin tosi ihmeissäni jos europarlamenttiin äänestämäni henkilö olisi nyt tammikuussa 2015 pitämässä tiedotustilaisuutta "arvuuttelun" lopettamiseksi tulevista kuvioistaan. Nyt on ihmisen hyvä Brysselissä kun on viime vuonna sinne lähetetty.

Hieman huolestuttaa alkaako näitä ulostuloja ja tiedonantoja tulla kuin joltain Isä Aurinkoisen pajalta, oli asiaa tai ei. Median pitää olla harkitsevainen mihin kaikkeen lähdetään vaalikeväänä mukaan, huomion tarvetta kun tuntuu olevan siellä sun täällä.

Niko Sillanpää

No joo, ehkä Halla-aho tosiaan myy lehtiä, tai siis klikkauksia. Poliitikon kannalta asia on tietty selvä siksikin, että julkisuus on elinehto.

Käyttäjän tapio kuva
Tapio Äyräväinen

Halla-aholta erinomaisen hyvä ja oikea päätös.

Keijo Räävi

Halla-ahon kannattaa jäädä Brysseliin ja odottaa perussuomalaisten nuoremman oikeistolaisen sukupolven valtaannousua.

Käyttäjän heikkitoivonen kuva
Heikki Toivonen

..mutta älä huoli Minna; ei se kuitenkaan niin pelottava asia ole kuin miltä vuosikausia jatkunut masinointi on sen suomalaisten kauhistelijoiden ja järkyttyjien pääkopassa saanut kuulostamaan.

Ei oikeastaan ollenkaan pelottava. Vihreiden jonkun vuoden takaisen vaalikampanjan teeman mukaisesti, "Rohkeutta on.." uskaltaa kyseenalaistaa totuttu ajattelunsa ja olla siinä prosessissa välittämättä valtavirran mielipiteestä.

Minna Eerolainen Vastaus kommenttiin #29

No näinpä, kun vaan Suomen lakien puitteissa toimitaan.

Käyttäjän heikkitoivonen kuva
Heikki Toivonen Vastaus kommenttiin #38
Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Halla-ahon menettely, joka johti päätökseen olla lähtemättä ehdolle, oli hyvin harkiten suunniteltu ja tuotti kovasti keskustelua, näkyvyyttä ja avaimet hyvälle vaalimenestykselle.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Miehekäs ratkaisu, vaikkakin suuri menetys perussuomalaisille.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Perusuomalaiset kokevat tulevissa vaaleissa mahdollisesti tappion, Halla-ahon ratkaisun jälkeen vähän suuremman sellaisen. Tappiollisten vaalien jälkeen Soini on helpommin voitettavissa puheenjohtajakisassa. Mielestäni viittaus Kekkoseen oli viittaus kohta 20-vuotta puheenjohtajana toimineeseen Soiniin.

Käyttäjän erlandsalo kuva
Erland Salo

Onhan noita median vedätyksiä tpahtunut. Tämä ei ollut sellainen, koska JHa on vedetty kölin alta mediassa niin usein. Hänen mahdollinen ehdokkuutensa kiinnosti aidosti.

Paavo Väyrysen venkaus käsiteltiin jo.
Matti Vanhasen entinen tyttöystävä sai suuren mediajoukon kasaan, kun hän esitteli tulevan kirjansa kansikuvan.

On kai niitä muitakin, kun media on juossut sutena johonkin tilaisuuteen.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Myötähäpeä suomalaisten puolesta europarlamentissa siis jatkuu.

Käyttäjän PetriMkel kuva
Petri Mäkelä

No listaappa nyt ne Jussin teot Brysselissä joita olet joutunut häpeämään?

Vai oliko tarkoituksesi vain mustamaalata?

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Oikeastaan minä ihmettelen tuota Börjen kommenttia. Minusta hän vaikuttaa yleensä ottaen järkevältä kirjoittajalta, mutta ilmeisesti hänellä on tässä jonkilainen sokea piste, jossa hän kytkee aivot irti, ja tulostaa koneesta refleksinomaisesti joitakin vakiofraaseja.

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Mietin myös, että mitähän se Halla-aho on tehnyt. En seuraa kovin tarkkaan EU-parlamentin toimintaa.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

No, Halla-aho saa nauttia vuosia Brysselin lihapadoista hyvän liksan ja kevyen työ rinnalla. Halla-aho varmaan ymmärtää, että mikäli persut hallitukseen pääsee ei hanellä olisi kuitenkaan mahdollisuuksia ministeriksi ja siksi mielummin Brysselissä kun rivikansaedustajana Suomessa.

Käyttäjän yorka kuva
Atte Rätt

Suoraselkäinen päätös. Onneksi Jussilta tuli tuo äänestysvinkki, niin ei enää tarvitse sitäkään miettiä, että kuka tilalle.

Minna Eerolainen

Säästäähän tuo toki oman ajattelun vaivan.

Käyttäjän yorka kuva
Atte Rätt

Suosittelen sitä ajattelua sinullekin. Saatat päätyä jopa maahanmuuttokriittiseksi, jos vaan aivokapasiteetti riittää.

Käyttäjän jopali kuva
Johan Lindholm Vastaus kommenttiin #44

Eli aivokapasiteettia tarvitaan siihen, ettei enää tee omia päätöksiään vaan seuraa vain toisen suosituksia... Olet siis Atte päättänyt ulkoistaa ajattelun muille? Hyvä tietää :-)

Käyttäjän yorka kuva
Atte Rätt Vastaus kommenttiin #57

Aivokapasiteettia ja viitseliäisyyttä tarvitaan siihen, että ymmärtää ja tietää humanitäärisen maahanmuuton ongelmia kaiken sen propagandan ja hyssyttelyn läpi, jota ilmeisen idealistisilla argumenteilla harjoitetaan. Halla-ahon suositus on jonkinlainen indikaattori siitä, että ehdokas kykenee tähän, ja osaa näkökulmaansa tuoda riittävän vakuuttavasti esille. Lisäksi on vaalitaktisesti parempi niin, että potentiaalinen ääniharava ilmaisee tukensa tietylle ehdokkaalle, kuin se, että jättää näin tekemättä. Suositun poliitikon ilmaisema tuki suorastaan velvoittaa mediaakin antamaan ehdokkaalle näkyvyyttä.

Käyttäjän jopali kuva
Johan Lindholm Vastaus kommenttiin #58

Sinänsä loistava vastaus, mutta aivokapasiteetin oma käyttö ei oikein sovi yhteen alkuperäisen viestisi kanssa:

"Onneksi Jussilta tuli tuo äänestysvinkki, niin ei enää tarvitse sitäkään miettiä, että kuka tilalle."

Omissa suunnitelmissani ei ainakaan ole kenenkään seuraaminen noin sokeasti, mutta jokainen taapertaa omalla tavallaan. Noh, jos olisi olemassa joku John Stuart Milliä vastaava henkilö, saattaisin itsekin muuttua zombiksi.

Käyttäjän heikkitamminen kuva
Heikki Tamminen

Moni arvostelee sitä, että pitikö kieltäytymisestä pitää oikein tiedotustilaisuus. Ei pitänyt. Vähääkään tilaisuuden luonnetta selvittänyt olisi huomannut, että kyseessä oli jo aikoja sitten sovittu ns. työmiehen tuumaustunti, johon Halla-aho oli kutsuttu puhumaan maahanmuuttoasioista. Media on tivannut ehdokkuudesta pitkään. On ilmoitettu käytännöllisesti, että se asia kerrotaan tässä tilaisuudessa siinä samalla. Media teki vain ilmoituksen oleelliseksi päivän uutiseksi. Ei sitä, mistä jussi meni puhumaan, eli maahanmuuttoteemaa. Alkuperäinen tapahtuma tietoineen tässä: http://www.perussuomalaiset.fi/news/maahanmuutto-e...
Tapahtuman kuvauksessa ei ole sanaakaan Jussin ehdokkuudesta.

Mika Samuel Kiekkijev

Ensin oli ihan kauheeta, kun Halla-ahon uskottiin lähtevän ehdolle, ja nyt on ihan kauheeta, kun julkisesti ilmoitti ettei lähde ehdolle.

On ne vaan ihan kauheita nuo Persut.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Tässä sitä Jussi Halla-ahon tiedotustilaisuuden antia.

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/76656-jussi-halla-...

Johtopäätöksensä asiasta voi jokainen aivan itse tehdä.

Käyttäjän heikkitoivonen kuva
Heikki Toivonen

Jokainen voi tehdä johtopäätöksensä ihan itse ja vielä paremmin katsomalla koko Halla-ahon haastattelun videomuodossa, ei Uuden Suomen toimittajan yksittäisistä ja hyvin niukkalukuisista poiminnoista.

http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/halla-...

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Ihan mainio päätös ja osoittaa poliittista pelisilmää - tuleva rökäletappio Arhinmäelle olisi syönyt loputkin Halla-ahon uskottavuudesta.

http://www4.vaalikone.fi/eduskuntavaalit2011/tulos...

Käyttäjän heikkihyotyniemi kuva
Heikki Hyötyniemi
Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Tuo Kekkoslaisuudesta oli selvä piikki Soinin suutaan. Kun taustalla häärää Putkonen, Soinin on syytä olla tarkkana. Putkonen oli kaatamassa metallin puheenjohtajaa Vuorenmaata, onnistuen, tosin vaihto tapahtui kuitenkin jäsenistön kyllästettyä Vuorenmaan saamattomuuten. Putkonen kuvitteli saavansa vallan metallista Aallon myötä, toisin kävi, Aalto ajoi Putkosen sivuraiteelle ja lopulta eläkkeelle. Ettei vaan nyt Soini pidä kyytä polvellaan.

Käyttäjän usjussi kuva
Heikki Karjalainen

Halla-Ahon luopuminen ehdokkuudesta oli viimeinen niitti PS:n vaalimenestykselle - piste.

Käyttäjän heikkitoivonen kuva
Heikki Toivonen

Koska jotain negatiivista pitää perussuomalaisista joka tapauksessa sanoa, tehdään se tämän Jussin ilmoituksen jälkeen maalailemalla mustia vaalimenestyksen suhteen.

Jos Jussi olisi päättänyt toisin, olisi paheksunnan määrä ylittänyt ylittänyt kaikki järjelliset mittasuhteet: "vaalishoppailija", "maitojunalla kotia", "selkärangaton" jne.

Nyt oli pakko tyytyä paljon vähäisempään negatiivisuuteen, kun Jussi vielä perusteli päätöksensä hyvin analyyttisesti. Seuraavalla videolla koko Jussin osuus:

http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/halla-...

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Heikki, olet oikeassa kun sanot "teki mitä tahansa, niin aina on väärin". Johan ennakkoon käytiin keskustelua Jussin ehdokkaaksi tulemisesta ja kuinka väärin on pettää hänen äänestäjiään ja muutakin perusteita esitettiin. Ja nyt kun ei lähtenyt ehdokkaaksi on sekin väärin. Auta armias. Koskaan, ei milloinkaan voi olla kaikkien mieliksi.

Olen kuunnellut Jussin pitämän puheen ja ainakin omasta mielestäni hänen perustelunsa lähtemättä ehdokkaaksi olivat suorastaan loistavat. Onnea Jussille parlamenttityöhön.

Käyttäjän markolilja kuva
Marko Lilja

Eilen vielä arvoin olisiko keskustan sipilä kuitenkin luottamuksen arvoinen ja keskusta puolueena äänestämisen arvoinen.

EI, ei ja ei. Olli Rehn varmisti venkoiluillaan eilisessa a-studiossa, että en äänestä keskustaa.

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Mistä ihmeestä olit saanut päähäsi äänestää keskustaa?

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Sananvapauden puolesta Pariisissa juuri marssiin. Halla-ahonkin sananvapauden..
Äänestin Halla-ahon EUiin. Olisin pettynyt, mikäli hän olisi tullut kesken kauden Suomeen.

Käyttäjän eerojalkanen kuva
Mari Yritys

Halla-aho ei siis pitänyt mitään omaa tilaisuuttaan vaaliehdokkuudesta, vaan osallistui Putkosen työmiehen tuumaustuokioon, joka pidetään ja on pidetty kerran kuussa.

Katsoin videotallenteen ja on se vaan tunnustettava, että loistava puhe, joka säilytti salaisuuden lähes loppuun asti. Hyvät perustelut. Harvoin poliitikko on noin analyyttinen ja selkeä. Halla-aho on myös oppinut pikkuhiljaa esiintymään ja pärjäsi hyvin toimittajien tentissä.

Viimeisten viikkojen aikana, joka päivä, on mielipiteeni Halla-ahosta muuttunut myönteisempään suuntaan. Apuva...

Käyttäjän heikkitoivonen kuva
Heikki Toivonen

Jussi on varsin hyvä esimerkki siitä, kuinka asiakeskeisyys lopulta kantaa hedelmää.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Millähän tavalla? Halla-aho kun kuuluu europarlamentissa ECR-ryhmään, jolla ei ole yhteistyökumppaneita.

Käyttäjän heikkitoivonen kuva
Heikki Toivonen Vastaus kommenttiin #70

Tarkoitin vähän laajemmin kuin ECR-ryhmän tämän hetkisen tilanteen valossa.

Tarkoitin sitä, että Jussi on aina ollut hyvin asiakeskeinen ja lopulta jopa pahimmat vastustajatkin ovat alkaneet antamaan tunnustusta.

Mitä tulee ECR-ryhmän tilanteeseen, kuunnellaan Seija vaikkapa viiden vuoden päästä arvioita siitä, mikä vaikutus ECR:n toiminnalla on ollut Euroopan Unionin suuntaviivoihin ja parlamentin päätöksentekoon.

Ihan kuten perussuomalaisten mukaantulolla on ollut suuri vaikutus suomalaiseen politiikkaan, vaikka oppositiosta käsin ovat toimineetkin ja suurelta osin eristyksissä muilta puolueilta. Ei tosin mitenkään samassa määrin eristyksissä kuin ruotsidemokraatit Ruotsissa.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #72

Sopiihan tuo katsoa viiden vuoden päästä mikä vaikutus on ollut ECR-ryhmällä vaikka vs. Ranskan Front National, joka ei kuulu mihinkään ryhmään.

"Ihan kuten perussuomalaisten mukaantulolla on ollut suuri vaikutus suomalaiseen politiikkaan, vaikka oppositiosta käsin ovat toimineetkin ja suurelta osin eristyksissä muilta puolueilta."

Avaisitko vähän, miten PS olisi ollut oppositiossa jotenkin eristyksissä verrattuna keskustaan?

Käyttäjän heikkitoivonen kuva
Heikki Toivonen Vastaus kommenttiin #73

"Avaisitko vähän, miten PS olisi ollut oppositiossa jotenkin eristyksissä verrattuna keskustaan?"

Lyhyt on muisti, mikäli tarvitsee muistuttaa. Eritoten jytkyn jälkeen kuuli paljonkin huolestuneita puheenvuoroja siitä, jos perussuomalaisten kanssa joutuu tekemään yhteistyötä joissain kysymyksissä niiden painoarvon kasvettua huomattavasti.

Persujen pelossa muistutettiin kategorisen vastakkainasettelevasti "80 % ihmisistä ei kannata perussuomalaisia" jne. Eritoten Hyvien Ihmisten muodostamista puolueista käsin kuten sdp, vihreät, vas ja rkp, mutta komppausta tuli toki muidenkin puolueiden kukkahattuisimmilta laidoilta.

Myöhemmin kyseistä piirrettä on ollut vähemmän, mikä onneksemme kielii vahvasti siitä, että ihminen todella voi muuttua.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #74

Tarkoitin eduskuntatyöskentelyä, en mutuja.

Käyttäjän heikkitoivonen kuva
Heikki Toivonen Vastaus kommenttiin #73

Lisätään vielä ehkä se tärkein eli median taitavasti suorittama eristys.

Ville Niinistö tänäkin iltana keräsi napsuja A-jossain (A-talk?) esiintymällä sananvapauden puolestapuhujana, vaikka sananvapauden puolustaminen on viime vuosina ollut nimenomaan perussuomaisten ansiona. Eräskin eturivin vihreä nimeltään Tuija Brax jopa ehdotti kunnallisvaalien 2008 aikoihin valtuutettujen puheiden ennakkosensurointia reaktiona perussuomalaisten nousuun.

Vastaavaa muiden nostamista ja perussuomalaisten pimentoon asettamista siinä laajuudessa ja määrin kuin se suinkin mahdollista on, ilman että siitä liian läpinäkyvää tulee, on toki esiintynyt jatkuvasti.

Käyttäjän heikkitoivonen kuva
Heikki Toivonen

Tuplan poisto, vastaus Seijalle (#72) meni väärään paikkaan

Käyttäjän JuhaKajander1 kuva
Juha Kajander

Halla-ahon Brysseliin jääminen ei missään tapauksessa voi vaikuttaa PS:n kannatukseen enempää kuin enintään yhden paikan verran. Ehdolle voi nimittäin asettua vain yhdessä vaalipiirissä. Vaalityötä toisten ehdokkaitten hyväksi voi tehdä muuallakin.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Nylund: Halla-aho toimii kuten LIDL Suomessa. Pistävät vanhat ketjut, ryhmittymät skarppaamaan.
Lisään. Perrussuomalaiset ( Soini) alkaneet luistella. Annan ääneni ruotsidemokraateille.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Soini tuntuu laittavan Halla-aholle kapuloita rattaisiin:

Timo Soini är inte redo att ändra kvotflyktingssystemet, Finland ska uppfylla sina internationella förpliktelser.

http://svenska.yle.fi/artikel/2015/01/16/halla-aho...

Toimituksen poiminnat