Heikki Tamminen - PerusS Itsenäisiä ajatuksia isänmaan menosta

Onko persuilla vaihtoehtoa?

Eduskuntakausi lähenee loppuaan. Olen saanut seurata tapahtumia aitiopaikalta avustajan roolissa. Yksi yli kolme vuotta Perussuomalaisia vastaan käytetty väite on: ”Teillä ei ole vaihtoehtoa”.

Pitääkö tämä väite paikkaansa? Tarkastellaanpa tekoja ja esityksiä objektiivisesti. Listaan tähän olennaisimpia esityksiä.

Perussuomalaiset ovat esittäneet Viron yritysveromallia, jossa yhteisöveroa ei tarvitse maksaa, jos ei jaa osinkoa ja yritys investoi ja työllistää lisää. Malli ei saanut kannatusta hallituspuolueilta.

Perussuomalaiset ovat esittäneet arvonlisäveron alarajan nostoa. Tätä on julkisuudessa hehkutettu jopa hallituspuolueiden kannattajien toimesta, mutta eduskunnassa tämä idea on torpattu.

Perussuomalaiset esittivät, että alle tonnin tulot olisivat aina verovapaita. Tämä ei käynyt.

Persut ovat joka ainoa vuosi tällä kaudella esittäneet, että energiaveroja (sähkö ja polttoaineet) ei saa korottaa ja ovat jopa esittäneet niiden laskua. Tämä ei ole käynyt.

Perussuomalaiset ovat esittäneet suursäätiöille veroa sekä ns. wahlroos-veroa niille, joilla on millä mällätä. Myös puoluetukia on esitetty leikattavaksi.

Aloitteita on lukuisia. Niitä on itse asiassa eniten kaikista eduskuntaryhmistä. Tässä tilastot tältä kaudelta (otos 5.12.2014):

Perussuomalaiset: 1171 aloitetta, 1663 kysymystä, yht. 2834 valtiopäivtoimea

Keskusta: 1016 aloitetta, 702 kysymystä, yht. 1718 valtopäivätoimea

SDP: 263 aloitetta, 591 kysymystä, yht. 854 valtopäivätoimea

Kokoomus: 161 aloitetta, 656 kysymystä, yht. 817 valtopäivätoimea

RKP: 135 aloitetta, 130 kysymystä, yht. 265 valtopäivätoimea

Vasemmisto: 94 aloitetta, 161 ysymystä, yht. 255 valtopäivätoimea

KD: 52 aloitetta, 157 kysymystä, yht. 209 valtopäivätoimea

Vihreät: 29 aloiteta, 155 kysymystä, yht. 184 valtopäivätoimea

Lienee siis suotavaa, että tunnustetaan, että Perussuomalaiset ovat esittäneet tuhansia vaihtoehtoja tai kysymyksiä, mutta jotka eivät ole kelvanneet.

Tänään edusnkunta äänesteli lukuisista talousarvioon 2015 liittyvistä lausunnoista ja määrärahoista. Perussuomalaisten esityksiä ei pääsääntöisesti kannatettu - edes Keskustan toimesta. Joitain hajaääniä korkeintaan.

Voin taata, että Perussuomalaisten esitykset eivät olleet niin huonoja, ettei niitä voisi kannattaa. Kyse on puoluepolitiikasta. Se on demokratian syöpä. Siitä olen kirjoittanut ennenkin.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

12Suosittele

12 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (16 kommenttia)

Jari Leino

Hei, sulta unohtui tilastoista yksi pieni mutta tärkeä juttu. ;)

Muutos 2011:n eduskuntaryhmä

5 aloitetta (joista 3 lakialoitetta) ja 12 kirjallista kysymystä.

Ihan hyvin yhden kansanedustajan ryhmältä yhdessä vuodessa.

Jouni Kaskiharju

Kuinka monta aloitetta ja kysymystä syntyisikään, jos Muutoksen edustajia olisi enemmän? :)
Moniko PS:n aloitteista/kysymyksistä oli James Hirvisaaren tekemiä? Jos lonkalta suhteiden mukaan matemaattisesti heittäisi niin 50...55. Tietysti eduskunnan sivuilta voi tarkistaa oikean vastauksen (31 jos osasin hakukonetta käyttää oikein välille 20.04.2011 - 08.10.2013). Kaiken kaikkiaan Jamesin valtiopäivätoimia on tähän mennessä kertynyt 48.

Käyttäjän heikkitamminen kuva
Heikki Tamminen

Myönnän, että laitoin vain eduskuntavaleissa 2011 puolueina mukana olleet tilastoihin. Pahoittelut :)

Käyttäjän suvikarhu kuva
Suvi Karhu

Mikä minusta on merkittävintä, on laskea, kuinka monta valtiopäiväntoimea per kansanedustaja per reilu kolme vuotta, on tehty eri ryhmissä. Se hieman muuttaa järjestystä.

PS: 74,6
Kesk: 47,2
KD: 34,8
RKP: 26,5
Vas: 21,3
SDP: 20,3
Kok: 18,6
Vihr: 18,4

Muutoksella vastaava luku olisi jotakuinkin 42, jos oletettaisiin että James olisi ollut koko ajan nykyisessä puolueessaan ja ryhmässä sekä olisi tehnyt tuolla tahdilla valtionpäiväntoimia.

Käyttäjän jannemuhonen kuva
Janne J. M. Muhonen

Nämä vertailuluvut ovat mielenkiintoisia, vaikka jätettäisiinkin huomiotta se, että puolueiden sisällä eri edustajien aktiivisuuden välillä on merkittäviä eroja. Erityisesti silmääni jollain tavalla pistää RKP:n kunnostautuminen. Tästä heille erityismaininta.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"Perussuomalaiset ovat esittäneet suursäätiöille veroa sekä ns. wahlroos-veroa niille, joilla on millä mällätä."

Wahlros-vero on jo otettu käyttöön ja sitä joutuvat maksamaan keskituloisten yläpäässä olevat tulonsaajat, mikä tekee Suomen tuloveroprogressiosta maailman jyrkimmän. Eniten progressiosta kärsivät pieni- ja keskituloiset, joiden palkanlisistä leijonanosa menee verottajan taskuun. En ymmärrä, että haluatte vielä jyrkentää progressiota. Raja se pitää olla kurituksessakin vaikka haluaisittekin profiloitua himoverottajiksi.

Käyttäjän heikkitamminen kuva
Heikki Tamminen

Persujen wahroos-vero oli yli 100 000 tienaaville. Ei siis keskituloisille. En itse todellakaan kurittaisi yhtään enempää keskiluokkaa ja progressiossa on kipuraja. Se on aivan totta. Persujen esityksessä näillä varoilla olisi jätetty mm. energiaveroja korottamatta, alle tonni verottamatta, alv pidetty entisellä tasolla ja nostettu alv-alarajaa. Ostovoimaa olisi siis parannettu vaikka verotusta olisi suurituloisilta kiristetty. Montaa asiaa on ehdotettu kolmen vuoden aikana. Tarkoitus ei ollut kinata oikeasta verotusmallista vaan siitä, ettei muka ole vaihtoehtoja. Kyllä niitä on.

Käyttäjän heikkitamminen kuva
Heikki Tamminen

Jos joku haluaa profiloitua persuissa himoverottajaksi, niin se en ole ainakaan minä. Julkisen puolen menoja pitäisi leikata tuntuvasti ja kertyneillä säästöillä madaltaa veroastetta. No, se ei tietysti ollut nyt puheenaihe.

Käyttäjän jussisalminen kuva
Jussi Salminen

Mitä mieltä olet vaihtoehdosta, että säästöjä käytettäisiin veroasteen madaltamisen sijasta valtion velan lyhentämiseen?

Käyttäjän heikkitamminen kuva
Heikki Tamminen

Kaikkea ei kannata laittaa siihen. Muuten meille ei kerry verotuloja kasvun kautta, joilla velkoja kuittaisi.
Velan absoluuttista määrää tärkeämpi on saada velkasuhde laskuun. Valtionvelka ei ole samanlaista kuin meidän pankkilainamme. Tiedämme kaikki, ettei valtion velan koskaan ole tarkoitus, eikä se voikaan, olla nolla. Maailmassa kun on vähemmän rahaa kuin velkaa.

Käyttäjän timpuri kuva
Timo Uppala

Olet oikealla tiellä. Persujen varjobudjetissa on vaan synkkä sosialismin varjo. Kaikkien yli 40 000 vuodessa tienaavien verotusta pitää ohjelman mukaan kiristää. Siis kaikkien yli 3300 e / kk tienaavien.

ALV alarajan nosto on vitsi. 20 000 € / vuodessa. Joo-o. Samalla ohjelmassa esitetään, että elämäntapaluistelijoille tulee 1000€/kk putsina lapaseen eikä tarvi tehdä mitään.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Naapurinkin pystykorva haukkuu kaikkia mikä vähänkin liikahtaa. 98 % sen haukusta on turhaa räksytystä.

Käyttäjän tapio kuva
Tapio Äyräväinen

IV:

Ovatko perussuomalaisten aloitteet sinusta turhaa räksytystä?

Mitä itse esittäisit vaihtoehdoksi, vai etkö tohdi myöntää, että muilta puolueilta ei ole tullut juuri mitään järkeviä ajatuksia siitä, miten isänmaamme pelastetaan?

Paremminkin päinvastoin.

Käyttäjän mikkokangasoja kuva
Mikko Kangasoja

Perussuomalaisia ehdotuksia: energiaomavaraisuusrahasto, kehitysapurasto, suursäätiövero...

Käyttäjän jarmokanerva kuva
Jarmo Kanerva

Lisää PS ratkaisuja http://kanerva.eu/fi/?p=532

Perussuomalaiset ovat edelläkävijöitä. Muut puolueet ovat joutuneet tosiasioiden eteen ja tunnistaneet ongelmia myöhemmin ja omaksuneet PS:n ajatuksia, jotka oli liian edistyksellisiä tai kuulijat liian ennakkoluuloisia aikoinaan.
http://kanerva.eu/fi/?p=733

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Totta. Perussuomalaisten suurin reaktio nähtiin tänä vuonna patavanhoillisten aviokäytäntöjen edistämisessä. Olen varma, että jahka tästä aika hieman kuluu, muutkin ymmärtävät, että tulevaisuus on itse asiassa 50-luvun moraalikäsitysten sävyttämä auvo, jossa Raamatun lauseita ei säästellä.

Toimituksen poiminnat