Heikki Tamminen - PerusS Itsenäisiä ajatuksia isänmaan menosta

Ei mitään uutta länsirintamalta

Kirjoitus julkaisu Salon seudun sanomien Tätä mieltä -palstalla 28.11.

 

Kansaa on puhuttanut jo kauan kansalaisaloite avioliittolain muutoksesta. Se on oikeastaan ainoa poliittinen asia, josta on puhuttu pitkään aikaan. Vain sote-uudistus on saanut pientä huomiota sen rinnalla.

Minä en aio kertoa kummastakaan mitään, vaan niistä muista asioista, joista ei ole uutisoitu oikeastaan lainkaan, ja jotka tulevat vaikuttamaan jokapäiväiseen arkeen. Tässä muutama esimerkki, joista sinä maksat lisää:

Ajoneuvovero nousee jälleen ensi vuoden alusta. Suomessa eniten käytetyn autotyypin ajoneuvovero on tällöin kaksinkertaistunut kolmessa vuodessa. Kyllä, luit oikein, kaksinkertaistunut.

Energiaveroja korotetaan kolmatta kertaa tällä hallituskaudella. Tämä tarkoittaa, että polttoaineet ja sähkön hinta nousevat taas. Viimeksi ne nousivat 1.1.2014. Juuri kukaan ei ole natissut asiasta. SKAL:n selvityksen mukaan tuleva korotus mukaan luettuna istuva hallitus on aiheuttanut tavaraliikenteelle 140 miljoonan euron vuosittaiset lisäkulut. Sähkön ja polttoaineiden verotus tuntuu ostovoimassa eniten juuri siellä, missä rahasta on pulaa. Sieltä on helppo ottaa, kun molemmat hyödykkeet ovat elinehtoja. Se ei ole istuvaa hallitusta kiinnostanut.

Lapsilisiä leikataan kahdeksan prosenttia. Tämäkin unohdettiin hyvin nopeasti pois lööpeistä. Uusi hallituksen esittämä kompensaatio pienituloisille perheille on turha byrokratian lisäys. Hallitus luo harhan ottamalla ensin kympin sinulta. Sen jälkeen he antavat vitosen takaisin ja sanovat, että ”sinun vuoksesi me teemme kaikkemme”. Voi tätä tekopyhyyden määrää.

Kaikkia edellä mainittuja korotuksia tai leikkauksia Perussuomalaiset ovat vastustaneet. Lisävelaksi ne eivät tulisi, vaan kohdentaisimme menoja oikeudenmukaisemmin mm. leikkaamalla kehitysapua ja maahanmuuton kuluja. Nyt hallitus on lisätalousarviossaan korottamassa molempien määrärahoja.

Edellä mainitut asiat eivät ole vähäpätöisiä ottaen huomioon taloustilanne. Ostovoima laskee edelleen hallituksen toimien johdosta. Mitä vähemmän jää rahaa kulutukseen, sitä vähemmän meillä on työtä ja toimeentuloa. Asia on yksinkertainen. Siksi en ymmärrä hallituksen halua verottaa yhä kovemmin. Olisi kohdistettava pikaisesti katseet menopuoleen veronkorotusten sijaan.

Kun menopuoli saadaan kuriin, on säästyneellä summalla laskettava kokonaisveroastetta. Se on tutkitusti paras tapa luoda kilpailukykyä ja työtä. Eivät siinä toimimattomat ja kilpailua vääristävät yritystuet auta. Surkuhupaisaa on, että työ- ja elinkeinoministeriön oman selvityksen mukaan valtio maksaa joka vuosi jopa 600 miljoonaa euroa vaikuttamattomia tai vaikutuksiltaan jopa negatiivisia yritystukia. Eikö ole jonkin asteista tyhmyyttä pitää sellaisia tukia yllä, jos itsekin todetaan ne hyödyttömiksi?

Mistään edellä mainitusta ei tällä hetkellä hiiskuta sanaakaan julkisuudessa. Ovatko ne niin vähäpätöisiä asioita? Eivät mielestäni. Sinähän nämä maksat. Suomalaisen poliittinen muisti on äärimmäisen lyhyt. Suomalainen ottaa usein iskut vastaan mukisematta ja lukee mieluummin Seiskaa. Jos tällaiseen asenteeseen on varaa, niin asiat ovat silloin todella hienosti.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Toimituksen poiminnat