Heikki Tamminen - PerusS Itsenäisiä ajatuksia isänmaan menosta

Suojeluskunnat Suomen maassa järjestystä vaatii!

  • Suojeluskunnat Suomen maassa järjestystä vaatii!

Tänään Suomen poliisijärjestöjen liitto järjesti näyttävän mielenilmausmarssin Helsingissä. Mukana oman arvion mukaan oli jopa tuhat jäsentä. En tiedä tapausta, jossa poliisin olisi ollut tarve nousta takajaloilleen vastaavalla tavalla. Se kertoo viestiä siitä miten istuva ja edesmenneetkin hallitukset ovat onnistuneet työssään – eivät ole.

Sisäinen turvallisuus on yhteiskunnan luottamuksen arvo. Suomessa on vallalla mentaliteetti ”pois silmistä, pois mielestä”. Jos tilanne jatkuu, joudutaan tilanteeseen, jossa kansalaiset turvautuvat oman käden oikeuteen. Tämä on inhimillistä, koska ihmisiltä ei voi vaatia olla tuntematta suojeluvaistoa. Kukaan tuskin haluaa kuitenkaan tähän tilanteeseen, joten asialle on tehtävä jotain.

Poliisien resursseja on leikattu tuntuvasti jo pitkään. Poliisien absoluuttinen määrä on laskenut huomattavasti, liikkuva yksikkö on lakkautettu ja PORA-hanke on paisuttanut hallintoa ja keventänyt operatiivista toimintaa. Ei mitään tolkkua toisin sanoen. Poliisille on tehty organisaatiouudistuksen varjolla samaa, mitä puolustusvoimillekin – säästetty kovalla kädellä ja vastuuta kaihtaen.

Edellä mainituista syistä johtuen, on Suomeen perustettava suojeluskunnat. Jos kaihdat nimeä, voimme kutsua organisaatiota myös kodinturvajoukoiksi, niin ei tule kellekään paha mieli, eivätkä marssiaskeleet kaiu korvissa. Suojeluskuntia tarvitaan poliisin tueksi. Kukaan ei ole mitätöimässä poliisin valtaa, päinvastoin.

Suojeluskunnat voidaan perustaa olemassa olevien maakuntajoukkojen pohjalta tai niiden vapaaehtoisista reserviläisistä, jotka ovat tulleet hyväksytysti maakuntajoukkojen jäseniksi ja jotka ovat olleet mukana vähintään vuoden. Suojeluskunnille annettaisiin oma koulutus yhteistyössä poliisin ja puolustusvoimien kanssa.

Suojeluskuntien tehtävänä olisi toimia lähinnä järjestyspoliisin tukena esimerkiksi kaupungeissa viikonloppuisin ja syrjäseuduilla. Esimerkiksi Lapissa akuutissa tilanteessakin poliisin tulo voi kestää toista tuntia, jos riittääkään.

Suojeluskuntien rahoitusta kerättäisiin vapaaehtoisilta ja työ olisi vapaaehtoispohjaista. Valtio maksaisi vain koulutuksen ja varustelun. Varustukseen voisivat kuulua poliisin normaalit voimankäyttövälineet pois lukien ase ja koira, eli teleskooppipatukka, OC-sumutin, etälamautin sekä käsiraudat.

En tee tästä kirjoituksesta tämän pidempää analyysia tai lakiesitystä. Toimikoot tämä keskustelunavauksena. On näitä toki ollut ennenkin, mutta ne on syystä tai toisesta tyrmätty. Vihervasemmisto vastusti aikanaan jo maakuntajoukkojenkin perustamista. En ymmärrä syytä, miksi. Oma lehmä ojassa, oletan. He voivat kuitenkin olla rauhasssa, sillä tällä hetkellä maakuntajoukkojen toimivaltuudet ovat äärimmäisen rajalliset ja heitä käytetään äärimmäisen harvoin virka-apuun. Näitä valtuuksia pitää kohottaa suojeluskunnan tasolle em. tavalla.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (29 kommenttia)

Käyttäjän tapio kuva
Tapio Äyräväinen

Tammisen ehdotus on hyvä, jos ja kun poliisien määrää ei näköjään haluta kasvattaa.

Suomen kenttäpoliisien määrä ei lisäänny hallintohimmeleitä rakentamalla.
Karkeasti puolet poliiseista on rikostutkinnassa ja toinen puoli vahtaa ylinopeuksia, liikennerikkomuksia ja viharikosia netissä.

Suomessa on keskimäärin 150 poliisia 100 000 asukasta kohti. EU:n 27 maan keskiarvo on lähes 340 poliisia 100 000 asukasta kohti. ( Kroatian tilasto puuttuu). YK:n suositus on 222 poliisia.

Suomessa on myös vähiten vankeja EUssa (60/100 000). Tämä joko todistaa liian liberaalista rikoslaista ja tuomioista tai poliisin resurssien puutteesta. 80 prosenttia rikoksista selviää, mutta tilaston "mustin kohta" jätetään usein kertomatta.

Rikostilastot, joissa tekijää ei tiedetä jo tutkinnan alkaessa, ovat karuja. Yli puolet raiskauksista jää selvittämättä, jos tekijää ei tiedetä heti.

Pahoinpitelyistä vain yksi kolmasosa selviää. Omaisuusrikoksissa lähes yhdeksän kymmenestä jää selvittämättä.

Ylen mukaan ns. pimeitä rikoksia oli viime vuonna lähes 200 000 ja niistä selvisi alle 20 prosenttia. Jos nämä, tai vaikkapa harmaan talouden aiheuttamat miljardien verotulojen menetykset eivät riitä perusteeksi poliisien määrän lisäämiselle, niin mikä riittää?

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Minä puolestani ehdotan punakaartien perustamista pitämään järjestystä yllä ja vahtimaan, että poliisit eivät syyllisty laittomuuksiin.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää

Maakuntajoukoissa on miehiä ja naisia kaikista poliittisista ryhmittymistä, joten voithan kutsua niitä punakaartiksi, jos haluat.

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen

"Varustukseen voisivat kuulua poliisin normaalit voimankäyttövälineet pois lukien ase ja koira, eli teleskooppipatukka, OC-sumutin, etälamautin sekä käsiraudat."

Mitä hittoa järjestyspoliisi tämmöisellä virka-avulla tekisi? Ei täällä mitään vapaaehtoisia stevareita tarvita. Jos meille tosiaan kunnon kansalliskaarti tai karabinieerit perustetaan kansainvälisten esikuvien mukaan, niin kunnon aseet niillä pitää olla ja valmius antaa poliisille järeääkin apua.

"Suojeluskuntien rahoitusta kerättäisiin vapaaehtoisilta."

Toinen helvetin huono ajatus. Valtion tai ainakin maakunnan tasoisen piirin sellaiset hommat pitäisi rahoittaa, etenkin jos halutaan turvata alueellinen tasa-arvoisuus ja se, että valmius virka-apuun on tosiaan kautta maan. Ei siitä mitään tule, jos kodinturvajoukkojen rahoitus on jonkun Sarasvuon tai Hjalliksen sponsoroinnin varassa.

Käyttäjän heikkitamminen kuva
Heikki Tamminen

Totta tuon järeän avunkin tarpeen osalta. Tämä voisi mielestäni olla mahdollista "vanhemman virkaiän" palvelleilla, joilla on kokemusta.

Laitan mielelläni julkisen sektorin piikkiin myös rahoituksen, mutta kun Suomi on persaukinen maa. Vapaaehtoispohja on hyvä lähtökohta.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää

Ei Suomessa nyt järjestyksen ylläpitoon aseita ainakaan tällä hetkellä tarvita. Riittäähän se, että pari poliisia olisi mukana esim. kymmentä kodinturvamiestä kohden.

Käyttäjän RaunoLintunen kuva
Rauno Lintunen

Pariisin rauhansopimus 8 artikla.

"Suomi, joka välirauhansopimuksen mukaisesti on ryhtynyt toimenpiteisiin hajoittaakseen kaikki Suomen alueella toimivat fascisminluontoiset poliittiset, sotilaalliset tai sotilaallisluontoiset järjestöt sekä muut järjestöt, jotka harjoittavat Neuvostoliitolle tai muille Yhdistyneille Kansakunnille vihamielistä propagandaa, sitoutuu olemaan vastaisuudessa sallimatta senluontoisten järjestöjen olemassaoloa ja toimintaa, joiden tarkoituksena on kieltää kansalta sen demokraattiset oikeudet."

Lisään kohteliaimmin, että Suojeluskuntajärjestö lakkautettiin facisminluontoisena järjestönä.

Totean kaikella vakavuudella, että Pariisin rauhansopimus on valtiosopimus, eikä sitä ole kumottu.

Käyttäjän heikkitamminen kuva
Heikki Tamminen

totean kaikella vakavuudella, että mm. Venäjä on rikkonut Pariisin rauhansopimusta sitten rauhansopimuksen solmimisen:

"27 artikla.

Suomen hallituksen ja Suomen kansalaisten oikeudet, kuin myös suomalaisten juriidisten henkilöiden oikeudet, jotka koskevat suomalaista omaisuutta tai muita suomalaisia varoja Liittoutuneiden ja Liittyneiden Valtojen alueella, on saatettava entiselleen tämän sopimuksen tultua voimaan, mikäli näitä oikeuksia on rajoitettu sen johdosta, että Suomi osallistui sotaan Saksan rinnalla."

Suojeluskunta on nimi. Tässä ei ole kyse samasta järjestöstä. Kuten totesin, voimme kutsua sitä vaikka kodinturvajoukoiksi.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

"Suojeluskunta on nimi. Tässä ei ole kyse samasta järjestöstä. Kuten totesin, voimme kutsua sitä vaikka kodinturvajoukoiksi."

Yllä näkyy kuitenkin olevan Suojeluskunnan hihamerkki, PS:n logon väreissä.

Käyttäjän heikkitamminen kuva
Heikki Tamminen Vastaus kommenttiin #9

"Yllä näkyy kuitenkin olevan Suojeluskunnan hihamerkki, PS:n logon väreissä."

Oletko aivan tosissasi? Yllä on suojeluskunnan tunnus ihan suojeluskunnan väreissä.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #16

Niitä suojeluskunnan värejä on toki ollut käytössä muitakin, ja miten suojeluskunnan tunnus liittyy persujen puuhaamiin kodinturvajoukkoihin?

http://fi.wikipedia.org/wiki/Suojeluskunta

Käyttäjän heikkitamminen kuva
Heikki Tamminen Vastaus kommenttiin #17

Suojeluskunnalla oli tasan yksi valtakunnallinen tunnus. Hihakilpiä on monenlaisia riippuen alueesta ja aselajista, mutta se on eri asia.

Tunnus on siinä, koska blogissa puhutaan suojeluskunnista.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #18

"Tunnus on siinä, koska blogissa puhutaan suojeluskunnista."

? Miten kirjoittamasi suojeluskunnat liittyvät 1944 lakkautettuun järjestöön?

Ja otsikko, Vöyrin marssin alkusanat?:

http://lyricstranslate.com/en/unknown-artist-finni...

Käyttäjän heikkitamminen kuva
Heikki Tamminen Vastaus kommenttiin #20

Lakkautettu suojeluskunta liittyy siten, että haluan perustaa jotain vastaavaa, toki pöivitettynä 2000-luvun tarpeisiin, takaamaan yhteiskuntarauhaa ja sisäistä turvallisuutta.

Kiitos, tunnen Vöyrin marssin. Hieno marssi.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #22

Eiköhän turvattomuus pikemminkin lisääntyisi jos kaduilla puuhastelisi joku "suojeluskunta" kaasusumuttimineen ja etälamauttimineen.

Käyttäjän JuhaniNorbck kuva
Juhani Norbäck

Suojeluskuntien tarkoituksena ei tosiaankaan ollut viedä "kansalta" demokraattisia oikeuksia; sen sijaan oli luonnollista että Neuvostoliitto koki ne uhaksi, olihan niillä ollut merkittävä rooli siinä, että Suomi oli pystynyt vastustamaan Neuvostoliiton agressioita ja säilyttämään länsimaisen sivilisaation riehuvien punikkilaumojen paineessa.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Kansanpoliisi heh.

Nähdäkseni ei ole usealtakaan kantilta mielekästä luoda uutta järjestelmää. Jos toivotaan pv:ltä ja poliisilta koulutusta merkitsee se ainoastaan sitä että ennestään hupenevista poliisi- ja sotilastehtävistä siirretään yhä enemmän miehiä pois kentältä, hoitamaan kansanpoliisin koulutusta.

Kansanpoliisilla ei voi kuitenkaan olla poliisin oikeuksia. Ne oikeudet voivat olla vain koulutuksen läpäisseillä poliiseilla ja tietyin edellytyksin myös rajavartijoilla. Edes sotilailla ei ole rauhanaikaisten lakien vallitessa hätävarjelua suurempia oikeuksia sotilasalueen ulkopuolella.

Joka tapauksessa sellainen kansanpoliisi edellyttäisi jäseniltään sekä pv:n että poliisin pääsyvaatimusten läpäisyä soveltuvuus- ja fysikaalisine testeineen sekä vuosittaisten testien hyväksyttyä suoritusta. Tulos tai ulos.

Kansanpoliisin kohdalla voimankäyttöoikeudet tekee vieläkin ongelmallisemmaksi se että yksikin epäilty väärinkäytös ja koko systeemin uskottavuus, luotettavuus ja oikeutus olisi kerrasta ikiajoiksi pois. Virheitä joihin 'virallinen' virkavalta harvemmin sortuu. Tämä mm soveltuvuustestien ansiosta.

Tietty voidaan ajatella että sellaisella vapaaehtoisella kansanpoliisilla korvattaisiin esim pysäköinninvalvojan, välituntivalvojan, liikenteenohjaajan tms tehtäviä ja sitenhän saataisiin niitä paljon haukuttuja virkamiehiä vähennettyä.

Käyttäjän heikkitamminen kuva
Heikki Tamminen

Suomessahan on jo jokamiehen kiinniotto-oikeus, että siitä vain partioimaan. Toki tällöin ei saa käyttää voimankäyttövälineitä.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Jokamiehen kiinniotto-oikeus ei koske kaikkia tilanteita eikä sellaisesta oikeudesta varsinaisesti ole yleistä järjestystä turvaamaan.

Tosiasiassa poliisin oikeudet ovat niin vahvat ja velvollisuudet niin tiukat ettei vastaavaa kyetä saavuttamaan millään muutaman viikon tai kuukauden pikakurssilla. Sellaisen esittäminenkin on mielestäni poliisin ammattitaidon aliarviointia. Siksipä niin poliisin, rajavartijan kuin sotilasammattiin hakeutuvilla on ns tiukka seula ja koulutuksen kestäessä yli-innokkaat yleensä karsiutuu.

Vaan kuten totesin, vapaaehtoiseksi parkkipirkoksi harkinnan arvoinen asia. Soveltuvan koulutuksen jälkeen.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

"vapaaehtoiseksi parkkipirkoksi harkinnan arvoinen asia. Soveltuvan koulutuksen jälkeen."

Tai avustamaan poliiseja puolueen kokouksissa:

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Pirkko Ruohonen-Lerner pyysi pian puolueen viime vaalien jytkyvoiton jälkeen puolueensa poliisikansanedustajia vahtimaan liikaa alkoholia käyttäviä kollegoitaan, kertoo Ilta-Sanomat.

http://www.hs.fi/politiikka/a1400376579632

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Suurin osa kiinniotoista tehdään nimenomaisesti jokamiehen kiinniotto-oikeuden perusteella.

Käyttäjän RaunoLintunen kuva
Rauno Lintunen

"Parempi, että tätä jakoa ei tule sotkemaan harrasteryhmä, jonka rahoitus olisi vielä saatu sponsoreilta."

Juuri näin. Ja meillähän oli 1930luvulla sponsoroitu Vientirauha-yhtymä Pihkalan kaarteineen ja suojeluskuntamerkkeineen. Ei kai kukaan täysipäinen halua em. aikaa takaisin?

Jorma Lehmonen

No nyt vasta varsinainen aivo...u maailmalle pääsi.

Kaikenmaailman kotipoliisit päästettäisiin vahtimaan yhteiskuntajärjestystä ja kansalaisia.

Poliisienkin olisi syytä käydä katsomassa peiliin mihinkä sen työaikansa käyttävät. Keksitään kaikenmaailman nahkaliivijengien ratsioita ja oho löydetään pari kolme tussaria ja marisätkä. (Suomessa on vieläkin ainakin miljoona luvatonta asetta nurkissa pyörimässä) Ei siihen nyt jumankekka koko kaupungin poliisivoimia ja kaikenmaailman karhuryhmiä tarvita niitä hakemaan.

Sama pöhötauti on tarttunut poliisivoimiinkin ja aina näin sopivasti vaalien alla sitten keksitään tikusta asiaa ja tehdään näyttäviä operaatioita ja hukataan ne vähäisetkin rahat toisaikaiseen toimintaan ja pelotellaan kansalaisia kaikenmaailman tarinoilla järjestäytyneestä rikollisuudesta jne.

Äijät Maijaan ja kaduille partioimaan ja ylläpitämään järjestystä.

Käyttäjän heikkitamminen kuva
Heikki Tamminen

En tiedä missä kohtaa tässä keslusteöussa on jätetty koko teksti lukematta? Kotikutoiset amatöörit puuhastelemaan... Kyllä, juuri tuotahan minä esitin.

Meillä Suomessa käytännössä ko. toimintaa jo on. Se on luvanvaraista liiketoimintaa. Näitä kutsutaan vartiointiliikkeiksi. Esim Helsingissä he pitkälti tukevat juuri järjestyspoliisia tehtävissä.

Jos ko. ihmiset olisivat PV:n tai poliisin alaisuudessa olevia "suojeluskuntalaisia", niin eikö olisi parempi?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Mistä rahat ja resurssit koulutukseen?:

Vartijan koulutuksen saa järjestää vain oppilaitos. Erityisen voimankäyttökoulutuksen kaasusumutinta, teleskooppipatukkaa ja ampuma-asetta varten saa järjestää henkilö joka on suorittanut poliisikoulun vartijan voimankäyttökouluttajan kouluttajakoulutuksen sekä on tehtävään hyväksytty.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Vartija

Käyttäjän heikkitamminen kuva
Heikki Tamminen

Lue teksti. Teidän ko. lait.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #34

Tekstissä ei ole vastauksia sen enempää rahoitukseen kuin resursseihinkaan.

Käyttäjän heikkitamminen kuva
Heikki Tamminen Vastaus kommenttiin #35

Laitan kohdan tähän, jos et sitä itse löytänyt:

"Suojeluskunnat voidaan perustaa olemassa olevien maakuntajoukkojen pohjalta tai niiden vapaaehtoisista reserviläisistä, jotka ovat tulleet hyväksytysti maakuntajoukkojen jäseniksi ja jotka ovat olleet mukana vähintään vuoden. Suojeluskunnille annettaisiin oma koulutus yhteistyössä poliisin ja puolustusvoimien kanssa."

"Suojeluskuntien rahoitusta kerättäisiin vapaaehtoisilta ja työ olisi vapaaehtoispohjaista. Valtio maksaisi vain koulutuksen ja varustelun."

Käyttäjän heikkitamminen kuva
Heikki Tamminen Vastaus kommenttiin #35

Suostun myös valtiorahoitukseen. Se on jälkikäteen ajateltuna ehkä ainoa vaihtoehto. Ongelma on valtion köyhyys.

Toimituksen poiminnat