Heikki Tamminen - PerusS Itsenäisiä ajatuksia isänmaan menosta

Euro- ja EU-politiikka uusille raiteille

Julkaistu Salon seudun sanomien Tätä mieltä -palstalla 7.8.2014

 

Suomen kuulumista euroalueeseen on ensi vaalikaudella punnittava todella tarkasti. Tällä hetkellä on selvää, että euro on Suomelle haitallinen valuutta. Samaa mieltä ovat eurohistorian saatossa olleet lukuisat asiantuntijat. Virallinen totuus tulee eurouskovaisten suusta. 

Lukuisat puolueettomat selvitykset todistavat, että Suomen taloustilanne on yksi euromaiden huonoimpia. On käsittämätöntä, että meillä nukutaan Ruususen unta. Hallitus on toimillaan siirrellyt rahaa kupista toiseen ja verotusta kiristämällä laskenut ostovoimaa. Nämä toimenpiteet ovat aivan liian heppoisia ja jopa haitallisia. 

Euroalueen tilanne saatiin vakautettua hetkeksi sopivasti ennen eurovaaleja, mutta nyt kuuluu kummia. Kreikan kolmas tukipaketti on ovella, ja Italian velkataakka on räjähtämässä käsiin. Italia otti vuoden aikana saman verran lisävelkaa, kuin Suomella on kertynyt velkaa koko itsenäisyyden aikana. 

Tällä hetkellä Suomen etu olisi oma valuutta, jolla voi keinotella vahvaa euroa vastaan. Näin tekee muun muassa Ruotsi. Ruotsi ei ole mukana menneissä ja tulevissa tukipaketeissa, joilla pankkiirit pelastetaan ja ostovoima tapetaan. Suomi hulluudessaan otti lähes 1,5 miljardia velkaa Euroopan vakausmekanismin pääomittamiseen ja jätti samalla päätöksellä yli kymmenen miljardin maksusitoumuksen, jos apua vielä tarvitaan. Se on viidesosa Suomen valtion vuosibudjetista. 

Euroero maksaa, sehän on selvä, mutta harva ajattelee, mitä maksaa olla eurossa. Loppua ei ole vielä nähty. Positiivia uutisia pian tulevasta käänteestä on kuultu vuodesta 2009. Milloin käänne tulee, vai olisiko parempi tehdä realistisia ennusteita? Talouden ennustaminen näyttääkin mahdottomalta – tai sitten totuutta ei haluta nähdä.

Euro ei ole ainoa EU:n luoma haitallinen asia, jossa Suomi on mukana. Rikollisuus rehottaa vapaan liikkuvuuden ja Schengen–sopimuksen vuoksi. Tästä sopimuksesta olisi irtauduttava lisääntyneen rikollisuuden ja kiristyneen Euroopan ja Venäjän tilanteen myötä. Lisäksi Suomen pitäisi ehdottomasti vastustaa EU-alueen taakanjakomekanismeja esimerkiksi maahanmuuttajien osalta. Olen valitettavasti kuullut terveisiä, että poliittinen suomalainen vasemmisto kannattaisi tätä taakanjakoa europarlamentissa.

Sanottakoon lopuksi, että Turun telakan kauppa, joka on loistava asia, ei ollut riippuvainen Suomen eurolinjasta tai muustakaan vastaavasta. Onneksi ministeri Vapaavuori teki vihdoin, mitä vastaavan ministerin kuuluukin tehdä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän JouniHalonen kuva
Jouni Halonen

Nämä asiat on sovittu BB-kokouksissa, eikä niitä alisteta populan päätettäviksi. Suomen pitäisi saada aikaan suora kansanvalta eduskunnan rinnalle hillitsemään näitä vaihtoehdottomia.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Viisaita kirjoitat, meidän lammasmaiset hallitususkovaiset eivät vain halua kuulla järjen sanoja vaan uskovat että homekouluja korjaamalla ja eläkeikää nostamalla saadaan Suomi nousuun.

Käyttäjän marjattahalkilahtiblogituusisuomifi kuva
Marjatta Halkilahti

Moikka Heikki!
Sul on sentäs ihan puku pääl! Tai no, ei pöksyi näy..

Tämä kohta:

"Positiivia uutisia pian tulevasta käänteestä on kuultu vuodesta 2009. Milloin käänne tulee, vai olisiko parempi tehdä realistisia ennusteita? Talouden ennustaminen näyttääkin mahdottomalta – tai sitten totuutta ei haluta nähdä."

voisis olla vaik meitin Salo -citystä.

Sehän on tiedossa, että en tykkää EeUun kohelluksista enkä rakkaan kotokaupunkimmekaan. Meillä päätösten tekoon tarvittaisiin maalaisjärkistä kokonaisuuden hallintaa yli toimialojen, realistiset ja kustannustietoiset laskelmat vaihtoehtojen valikoimiseen. Ei tällä mallilla: Nooh, jos kerran säästää täytyy, niin lakkautetaan nyt vaik Rekijoen koulu! Ja eikun äänestämään: http://salo.tjhosting.com/kokous/20143229-7-7.PDF

Tapettiin/tapetaan koulu, joka oli kunnossa.
Muitten korjausjonon voi tämän puheenvuoron lukijasakki kurkata tästä:
http://salo.tjhosting.com/kokous/20143229-7-3.PDF

Vaan mihin maahan muutat?
Ja mihin valuuttaan?

Kyllä tämä sama meno jatkuu kuin mitä tähänkin asti. Sekä EeUussa että Salo -cityssä.

Sniff!

Käyttäjän timonenonen kuva
Timo Nenonen

Blogisti kirjoittaa vähän, mutta täyttä asiaa.

Toimituksen poiminnat